امنیت وردپرس شاخصی است که به امن بودن سایت وردپرسی از لحاظ حفاظت از اطلاعات سایت و جلوگیری از هک و نفوذ اشاره دارد. در بحث امنیت وردپرس علاوه بر پارامترهای فنی و تکنیکال مانند کدها و افزونه های نصب شده، امن بودن سرویس هاستی که استفاده شده است و تست های نفوذ پذیری قالب و… رعایت برخی نکات از سمت مدیر سایت نیز زیر ذره بین قرار می گیرد .
بیشتر بدانید: معرفی سه افزونه مهم برای امنیت سایت های وردپرسی
پنج نکته برای افزایش امنیت سایت ورد پرس چیست؟
- اضافه کردن به روز ترین عناوین امنیتی HTTP
گام دیگری که میتوانید برای سخت گیری امنیت سایت وردپرسی خود بردارید، استفاده از عناوین امنیتی HTTP است. این موارد معمولاً در سطح وب سرور پیکربندی میشوند و به مرورگر میگویند چگونه با سایت شما رفتار کنند. بسیاری از عناوین امنیتی HTTP مختلف وجود دارد، اما به طور معمول مهمترین آنها در زیر برای شما معرفی شدهاند.
- Content-Security Policy
- X-XSS-Protection
- Strict-Transport-Security
- X-Frame-Options
- Public-Key-Pins
- X-Content-Type
همچنین می توانید امنیت سایت وردپرسی خود را با ابزار Securityheaders.io رایگان اسکات هلم اسکن کنید. این به شما نشان میدهد که کد عناوین امنیتی HTTP را در حال حاضر در سایت خود دارید.
- از افزونههای امنیتی، برای امنیت سایت وردپرسی استفاده کنید.
بسیاری از توسعه دهندگان و شرکتهای بزرگ در خارج وجود دارند که راه حلهای خوبی برای محافظت بهتر از سایت وردپرس شما ارائه میدهند. در اینجا چند مورد از آنها آورده شده است.
- Sucuri Security
- iThemes Security
- WordFence Security
- WP fail2ban
- SecuPress
یک ویژگی بسیار مهم که بسیاری از پلاگینهای امنیتی دارای یک برنامه جامع هستند. این یعنی، پلاگینهای امنیتی نصب وردپرس شما را بررسی میکنند و به دنبال اصلاحاتی در پروندههای اصلی هستند که توسط (WordPress.org از طریق API) ارائه شده است. هرگونه تغییر در این پروندهها میتواند نشانه هک باشد. برای اجرای این روش در سایت خود میتوانید از WP CLI نیز استفاده کنید.
افزونه عالی دیگری که به شدت مورد توجه قرار گرفته است است، پلاگین WP Security Audit Log است. این افزونه برای کسانی که در سایتهای چندرسانهای وردپرس یا به سادگی چند نویسنده کار میکنند بسیار جذاب است. این به اطمینان از بهرهوری کاربر کمک میکند و به مدیران اجازه میدهد تا همه مواردی را که تغییر میکنند مشاهده کنند.
مانند ورود به سیستم، تغییر رمز عبور، تغییر طرح زمینه، تغییر ویجت، ایجاد پست جدید، به روزرسانی وردپرس و غیره.
این یک راه حل کامل فعالیت وردپرس است. از زمان نوشتن این مقاله، افزونه WP Security Audit Log دارای بیش از 80،000 نصب فعال با امتیاز 4.7 از 5 ستاره است. اگر به دنبال یک راه حل امنیتی چند سایته وردپرس هستید، این افزونه یک گزینه عالی است.
- همیشه از اتصالات ایمن استفاده کنید.
نمیتوانیم به اندازه کافی استرس داشته باشیم که استفاده از اتصالات ایمن مهم است یا نه! اما بهتره اطمینان حاصل کنید که وردپرس شما میزبان موارد احتیاطی مانند ارائه SFTP یا SSH است. SFTP یا پروتکل انتقال فایل امن که به آن پروتکل انتقال پرونده SSH نیز گفته میشود، یک پروتکل شبکه است که برای انتقال فایل استفاده میشود. این یک روش ایمنتر در برابر FTP استاندارد است که از راهکارهای برقراری امنیت سایت وردپرسی محسوب میشود.
- همیشه back up از سایتتان تهیه کنید.
یکی از موثرترین راههای حفظ امنیت سایت وردپرسی گرفتن backup است. Backup گیری چیزی است که همه میدانند به آن احتیاج دارند اما همیشه از آن استفاده نمیکنند. بیشتر توصیههای بالا اقدامات امنیتی است که میتوانید برای محافظت بهتر از خود انجام دهید.
VaultPress (from the Automattic team, now part of Jetpack)
CodeGuard
BlogVault
پلاگینهای backup در وردپرس
افزونههای backup گیری وردپرس به شما امکان میدهد از طریق FTP پشتیبان خود را بگیرید یا با یک منبع ذخیره سازی خارجی مانند Google Cloud Storage، Google Drive یا Dropbox ادغام شوید.
- حفاظت از DDoS
DDoS نوعی حمله DOS است که در آن از چندین سیستم برای هدف قرار دادن یک سیستم منفرد که باعث حمله Denial of Service (DoS) میشود. حملات DDoS چیز جدیدی نیست . طبق بریتانیکا اولین پرونده مستند مربوط به اوایل سال 2000 است.
برخلاف شخصی که سایت شما را هک میکند، این نوع حملات به طور معمول به سایت شما آسیب نمیرساند بلکه به راحتی سایت شما را برای چند ساعت یا چند روز از بین میبرد.
چرا امنیت وب سایت مهم است؟
در حالی که هسته سیستم مدیریت محتوای وردپرس بسیار امن است اما باز هم احتمال انجام حملات از سوی هکر ها به سایت شما هست و نمیتوان این امر را انکار نمود.
یک سایت هک شده میتواند عواقب جدی بر روی کسب و کار شما داشته باشد. به عنوان مثال : هکر ها میتوانند اطلاعات کاربران را سرقت کنند ، میتوانند پسورد آنها را تغییر دهند و بد افزار در سایت شما نصب نمایند. و بدترین اتفاقی که ممکن است برای سایت شما رخ دهد آن است که هکر دسترسی شما از سایت را بگیرد و در قبال آن از شما مبلغی را درخواست نماید، که در اصطلاح به آن باج افزارمیگویند.
سخن پایانی:
با توجه به مطالب ذکر شده در بالا که برای حفظ امنیت وردپرس ذکر شد، میتواند تا حدود زیادی از مشکلاتی که هکرها برای شما ممکن است به وجود آورند، جلوگیری کند. اما همانطور که گفته شد، امنیت یک مقوله نسبی است و نیاز به مراقب و رسیدگی و حتی هزینه دائمی دارد. که باید قبل از اینکه یک سایت را راه اندازی کنید ویدئو های مربوط به آموزش وردپرس را مشاهده کرده تا بتوانید از پایه یک سایت قوی را ایجاد کنید که دارای امنیت بالایی باشد .
در پایان امیدواریم این مقاله امنیت وردپرس به شما کمک کند تا بهترین روش های امنیتی وردپرس را آموخته باشید.