
معمولا همه ما عاشق شنيدن سرگذشت و داستان موفقيت استارتاپ ها و به دست آوردن اطلاعاتى در حوزه استارتاپ ويكند هستيم . اين داستان هاى جذاب هميشه با آن چيزى كه ما در ذهن و تصور خود داريم ، يكسان نيستند و تفاوت هايى دارند . اكثر افراد فكر مىكنند كه رشد و موفقيت استارتاپ ها به راحتى با داشتن يک ايده ى ساده و جذاب بدست آمده است در صورتى كه اينطور نيست ! داستان هاى ناراحت كنندهاى هم در مورد شكست كسب و كارها شنيدهاىم كه به همين علت بوده اند و به شدت ما را تحت تاثير خود قرار دادهاند .
اولين قدم در استارتاپ ها و شروع يک كسب و كار نوپا ، داشتن ايده است و يكى از رويدادهايى كه به شروع يک كسب و كار كمک مىكند ، استارتاپ ويكند مىباشد . اما استارتاپ ويكند چيست و چگونه مىتواند به شما و كسب و كارتان كمک كند ؟ با ما همراه باشيد تا در اين مقاله به شرح كاملى از اين رويداد و تاريخچهاى كه دارد بپردازيم .

استارتاپ ويكند از کجا و چگونه پا به میدان گذاشت ؟
در سال 2007 ميلادى در شهرى به نام بولدر در ايالات كلرادو آمريكا (Boulder Colorado) توسط شخصى به نام آندرو هايد (Andrew Hyde) برگزار شد . او 70 كارآفرين را به طول 54 ساعت به منظور ايجاد يک استارتاپ جمع كرد كه اين شيوه در شهرهاى مختلف جهان نيز گسترش يافت . در سال 2010 ميلادى ، مارک نگر (Mark Nager) و كلينت نلسون (Clint Nelsen) مالكيت كامل آن را بر عهده گرفتند و به عنوان يک سازمانى كه هيچگونه هدف سودجويانهاى ندارد ، به شهر سياتل رفتند . آن ها از بنياد كافمن (Kaufman) كمک مالى دريافت و سپس حدود 80 رويداد در كانادا ، آمريكا ، انگلستان و آلمان برگزار كردند . اين رويداد كم كم در تمام جهان گسترش يافت و اكنون طرفداران بسيارى دارد .

استارتاپ ويكند چيست ؟
اين رويداد آموزشى – تجربى طى سه روز متوالى در انتهاى هفته در سراسر دنيا برگزار مىگردد . در اين برنامه شركت كنندگان پرانگيزهاى مثل برنامه نويسان ، مديران تجارى ، عاشقان استارتاپ ، بازارياب ها ، طراحان گرافيک و … گرد هم مىآيند تا طى 54 ساعت ايده هايشان را مطرح كنند و به دنبال آن گروه تشكيل داده و در نهايت ايده هايى كه در ذهن دارند را اجرا كنند . اين برنامه در خارج ايران از ساعت 6 عصر روز جمعه آغاز و تا ساعت 9 شب يكشنبه ادامه دارد و در ايران نيز از ساعت 3 ظهر روز چهارشنبه آغاز و تا ساعت 9 شب جمعه به طول مىانجامد .

نحوه برگزارى برنامه به چه صورت است ؟
در طى مراسم استارتاپ ويكند ، همه شركت كنندگان در يک فضاى مشترک قرار مىگيرند و با كمک مربيان و افراد خبره كه از ميان كارآفرينان ماهر و موفق انتخاب مىگردند ، ايده هايشان را به كسب و كار تبديل مىكنند . ععموما تمامى افراد و كارآفرينان ايده هاى خود را بيان مىكنند و از اين بين ، ايده هاى برتر و متفاوت تر انتخاب مىشوند. در پى آن ، گروه هايى تشكيل مىشود كه اعضاى گروه ها روى عملى كردن ايده كار مىكنند و در نهايت در ساعات پايانى ، يک دمو از آنچه مطرح و تصميم گيرى شده ، ارائه مى دهند تا داوران و سرمايه گذاران حاضر نظر داده و تصميم گيرى كنند و سرانجام ايده هاى برتر را انتخاب كنند.
جزئيات برگزارى استارتاپ ويكند در سه روز :
روز اول :
در اولين روز مراسم ، ابتدا افراد با يكديگر ملاقات مىكنند و پس از مذاكره هاى پى در پى و اطلاع از علاقه مندى هاى يكديگر ، گروه هايى را شكل مىدهند تا بتوانند مكمل هم باشند .
روز دوم :
در دومين روز ، گروه ها با امكانات بالايى كه دارند ، به سرعت كار خود را پيش مىبرند تا بتوانند ارائهاى در مراسم داشته باشند . در اين زمان مسئوليت همه چيز از جذب مشترى تا توليد و ساخت محصول بر عهده خود تيم است و مربيان حاضر تنها به راهنمايى آن ها مىپردازند آن هم در صورت بروز مشكل !
روز سوم :
در روز نهايى گروه ها در مدت 5 دقيقه محصول يا خدمتى را ارائه مىدهند و به اين صورت ، فرصت آشنايى با داوران و سرمايه گذاران براى آن ها فراهم مىگردد .

چه ايده هايى مىتواند مناسب باشد ؟
يک ايده ى خوب استارتاپى بايد چند ويژگى داشته باشد تا به موفقيت و مرحله اجرا برسد كه در ادامه به شرح آن ها مىپردازيم …
خلاقيت :
طبق تعاريف علمى ، خلاقيت يا آفرينندگى ، فرآيند ذهنى كشف ايده ها و مفاهيم است كه توسط بينش خودآگاه يا ناخودآگاه تحريک مىشود . در واقع خلاقيت يعنى به كارگيرى توانايى هاى ذهنى براى ايجاد يا تبلور يک فكر جديد و تركيب آن با ايده ها براى ايجاد يک كسب و كار موفق .
نوآورى :
در استارتاپ ويكند براى دستيابى به موفقيت بايد نوآورى در ايده هايتان همراه باشد . در واقع به پياده سازى ايده ناشى از خلاقيت كه به صورت يک محصول يا خدمات تازه ارائه شود ، نوآورى مىگويند . نوآورى فراتر از اختراع و به معناى معرفى محصولى تازه است كه با ابداع و عرضه صورت مىپذيرد .
هدف :
هدف ار برگزارى اين مراسم ، آموزش و ترويج كارآفرينى در جهان است بنابراين شما هم بايد ياد بگيريد كه هدف شما نيز بايد به همين صورت باشد تا ب گروه ها هماهنگ شويد و ايده هايتان را عملى كنيد .

سخن پايانى :
شركت در استارتاپ ويكند مزاياى زيادى دارد . اين رويداد آموزشى ، آموزش هاى اوليه براى راه اندازى يک كسب و كار موفق را به شما مىدهد و شما را با افراد مختلفى آشنا كرده و لينک مىدهد . اگر به دنبال راه اندازى يک كسب و كار هستيد و با الفباى اين مسير آشنايى نداريد ، استارتاپ ويكند مىتواند رويدادهاى بزرگى را برايتان به ارمغان آورد .
در صورتى كه تمايل داريد ايدهى خود را راه اندازى كنيد و يا قصد داريد براى كسب و كار خود سايت طراحى كنيد و در گوگل برند شويد ، با ما تماس بگيريد.
[…] كتاب هاى سنگين نيست . همانطور كه در مقاله گذشته به معرفى استارتاپ ويكند پرداختيم ، در اين مقاله قصد داريم به معرفى استارتاپ […]